Gislaved

Upprörda invånare i demonstration mot Brysselresa

2:25 min

"Ställ in resan!" Det var demonstranternas tydliga budskap utanför Gislaveds kommunhus på torsdagen. Det handlar om resan till Bryssel nästa söndag.

26 tjänstemän och politiker kommer att resa till Bryssel den 24-26 mars för en studieresa till EU-parlamentet. De kommer att resa dit med flyg och det har upprört Gislavedsbor som menar att det är för dyrt och dåligt för klimatet att skicka så många med flyg.

– De ska ju vara utbildade, de här personerna. De måste ju förstå att det retar folk här, att de tar flyget för våra skattepengar, säger Monika Söderberg, en av enligt arrangörerna runt 150 Gislavedsbor som protesterade utanför kommunhuset i Gislaved på torsdagseftermiddagen.

Enligt kommunledningen är resan bra för Gislaveds utveckling.

– För mig är det väldigt viktigt att hela kommunstyrelsen får den här möjligheten. Skickar man bara några stycken får vi inte samma möjlighet att ta del av hur det är att vara i EU och att möta de olika kontoren och se hur man jobbar med frågorna där, säger Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Gislaved.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista