Gislaved

Vasst grus orsakar många punkteringar

2:10 min

Cyklister på flera håll i länet reagerar på att det grus som används på cykelbanor orsakar punkteringar.

Lennart Larsson driver Tradefelts cykelaffär i Gislaved. De senaste åren har han märkt att allt fler kunder kommer in och vill köpa nya cykeldäck på grund av att gruset som används på cykelbanorna vintertid orsakat punkteringar.

– Jag märker av det väldigt mycket. Det är många som klagar på gruset som ligger på cykelvägarna. De tycker i princip att kommunen ska betala deras punkteringar, berättar han.

Gislaveds kommun jobbar med att få fram ett så runt grus som möjligt, så att det inte ska orsaka punkteringar. Men några reparationskostnader tänker kommunen inte stå för.

– Nej, det kommer vi naturligtvis inte göra. Det är ju som att betala däckslitage och skoslitage och det kan ju inte kommunen stå för, det är ju ändå en sorts eget ansvar man har när man tar ut cykeln och cyklar, säger Tom Bark, gatuchef i Gislaveds kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista