Sävsjö

Storstöld av surfplattor och datorer från skola

1:59 min

Någon gång under helgen har Hägneskolan i Sävsjö blivit av med surfplattor och datorer till ett mycket stort värde.

Ett stort antal datorer har stulits från Hägneskolan i Sävsjö i helgen. Tjuvar har brutit sig in genom taket, vilket upptäcktes vid 14-tiden på söndagen.

– Den uppgift jag fått från patrullen som varit på plats och gjort första bedömningen är att det ska vara cirka 180 ipads och 30 laptops, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

Personalen lämnade skolan vid 18-tiden i fredags och det är mellan den tiden och klockan 14 i dag som stölden inträffat.

– Det är ju inte så att en eller två personer bär iväg med det här hur enkelt som helst, utan någon form av planering och hjälpmedel har man nog haft, säger Lars-Göran Nilseryd.

Har ni några vittnesuppgifter?

– I nuläget har jag inga uppgifter om några vittnesuppgifter och vi är intresserade av iakttagelser av rörelser runt den här skolan i helgen.

Enligt skolans rektor Anna-Carin Petersson kan det handla om värden för en miljon kronor som försvunnit.

– Man blir väldigt arg och jätteledsen. Gör jag en grov uppskattning handlar det om mellan 900 000 och en miljon kronor, säger Petersson till P4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista