Bredaryd

Nina vann vadet – men efter två månader i baracken vill hon bo kvar

2:50 min

Den 15 februari flyttade hon in i en spartansk manskapsbod. Nu, två månader och en rad förbättringar senare, har Nina von Krusenstierna vunnit vadet.

Hösten 2017 lade Nina von Krusenstierna det högsta budet på en manskapsbod på en auktion som P4 Jönköping höll till förmån för Världens barn.

Efter ett vad med en vän "att skapa ett klimatsmart boende på nolltid, att göra minimalt klimatavtryck och att bo där i 2 månader"  har boden nu varit hennes enda boende i två månader. Under tiden har hon samlat regnvatten, dragit in lite el från grannhuset till en kokplatta och en dator, samt fixat en separett-toa. Mycket mer behöver man inte konstaterar hon:

– Jag var inte säker på att det skulle gå, med tanke på förutsättningarna. Men nu har jag fått till de mesta bekvämligheterna så nu känns det verkligen jättebra. Man får lära sig att hushålla helt enkelt.

Men nu när hon har vunnit vadet och kan flytta vart hon vill är hon ändå inte riktigt redo att skiljas från sitt spartanska boende.

– Jag trivs så bra så jag kommer ha kvar det. Det kommer bli ett perfekt klimatsmart sommarboende som har väldigt lite miljöpåverkan, säger Nina von Krusenstierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista