Gnosjö

Boende förbereds för evakuering från brandområde

2:06 min

Det brinner just nu i närheten av Granstorp norr om Gnosjö och Åsenhöga, mellan Voxtorpasjön och Hällesjö.

Enligt uppgifter till SOS Alarm rör det sig om två bränder precis intill varandra och räddningsstyrkor från Gislaved, Gnosjö, Hillerstorp och Värnamo är larmade till platsen.

– Det är två olika skogsbränder i väldigt svår terräng. Just nu jobbar vi intensivt med att sätta begränsningslinjer, säger Jonas Björkström som är yttre befäl vid Gislaved Gnosjö räddningstjänst.

Enligt Björkström består terrängen av skog blandad med nysådd i en väldigt bergig och svår terräng. Ingen person ska ha kommit till skada men på eftermiddagen beslutade räddningsledaren att sex hus skall utrymmas, vilket polis hjälper till med.

– Vi har packat och försökt lugna barnen. De är oroliga, de ser ibland när brandhärdarna flammar upp bakom maskinhallarna, säger Louise Isaksson som är en av de som kan komma att få lämna sin bostad.

Vid 15-tiden landade en helikopter som ska hjälpa till med släckningen i området.

Det är ju redan hårt ansträngda brandmän som också fått släcka en industribrand i Gislaved inatt och som fortfarande håller på med skogsbranden vid speedwaybanan i Gislaved.

Under onsdagen brann det även på flera andra ställen. Vid 14:30 kom det larm om brand vid Marieholm, även det i Gnosjö kommun.

Det är en del mindre bränder, bland annat i Aneby där det kom ett larm vid 12-tiden om brand ute vid Marbäcks kyrka. Runt 15 brandmän från Aneby, Eksjö och Tranås kallades till platsen. Branden kunde relativt snabbt släckas.