Första plusjobben klara

600 långtidsarbetslösa kommer att erbjudas arbete som resvärdar inom kollektivtrafiken under två års tid.  85 av dom ska placeras inom Vägverkets sydöstra region. ”Jobb som inte finns idag, men som är efterfrågade” säger Ulf Modig på Vägverkets regionkontor i Jönköping.

Tanken är  att det ska bli enklare och tryggare att resa med värdar som hjälper resenärerna tillrätta på stationer och bussterminaler. Något som idag inte finns pengar till men som nu ska rymmas i regeringens och samarbetspartiernas löfte om 20 000 så kallade plusjobb för den som gått arbetslös mer än två år.

Vägverkets 600 resvärdar är första undertecknade avtalet i den omdiskuterade storsatsningen för att få in arbetslösa i nya jobb med hjälp av staliga pengar under två års tid. Men enligt Jonny Ahlkvist som är direktör på arbetsmarknadstyrslen AMs har intresset varit stort på många håll och han räknar med fler avtal inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".