Visingsö

Datorfelet fixat – men boende får fortsätta koka vattnet

0:33 min

Driftstörningen är nu åtgärdad efter att en styrdator gick sönder vid vattenverket i Visingsö. Men boende uppmanas att koka vatten som används till mat och dryck till torsdag.

Beskedet kom vid 22-tiden på tisdagskvällen. Från Jönköpings kommun meddelades då att det jobbades för fullt för att lösa problemen. Men under onsdagsförmiddagen var problemen ännu inte lösta.

– Vi har en driftstörning vad det gäller styrdatorn så vi håller på med reparationsarbeten och få dit en ny frisk dator, säger Roger Rohdin som är VA-chef på Jönköpings kommun.

Har ni nån tidsram när det gäller de här jobben?

– Vi håller på att jobba för att få igång verket i normal drift, förhoppningsvis får vi det under dagen men vi kan inte lova något än.

Nu är felet åtgärdat men kommunen inväntar nu provsvar av vattnet innan man häver rekommendationen att koka dricksvattnet helt. Ett provsvar som väntas komma imorgon torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista