Bottnaryd

Busschaufför: Resursslöseri att rycka ut flera gånger

1:58 min

Busschauffören Hans Åke Sabel har dagligen passerat en bil som kört igenom viltstängslet och sen blivit skrot på riksväg 40. Nu tar Trafikverket bort bilen.

I två månader har en totalkvaddad bil stått längs med riksväg 40 mellan Bottnaryd och Nissastigen. Det har gjort att förbipasserande bilister flera gånger ringt räddningstjänsten då de trott att en ny trafikolycka inträffat.

– Det är ju mycket resurser som får användas till ingenting, säger Hans Åke Sabel, busschaufför i Bottnaryd, som har åkt förbi skrotbilen många gånger de senaste månaderna.

Och räddningstjänsten har larmats till bilen flera gånger.

– Får vi in ett samtal om en bil som ligger ute i terrängen så måste vi rycka ut och säkerställa att ingen behöver hjälp, säger Andreas Melin på räddningstjänsten.

Strax efter 11 på fredagsförmiddagen meddelade Trafikverket att bärgning av skrotbilen påbörjats. Viltstängslet ska lagas inom kort.

– Tyvärr måste jag säga att det är den här mänskliga faktorn som varit och spökat lite. Nån har trott att man anmält den här, men det har inte skett, säger Göran Eriksson, handläggare flytt av fordon på Trafikverket.

– I sådana här lägen är det vårt ansvar att ta bort den.

Gör som busschauffören Hans Åke Sabel och gå med i P4 Jönköpings publiknätverk för att tipsa oss om vad du tycker är viktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista