Gislaved

Farlig rök över Gislaved – fyra personer har fått vård

2:11 min

Räddningstjänsten arbetar en brand vid Skumplastboden på Mårtensgatan i centrala Gislaved. Allmänheten varnas för rökutvecklingen och vårdcentralen tar emot personer som behöver vård.

Brandmän från hela länet just nu på plats vid en brand i centrala Gislaved. Det brinner i skumplast i en butik, vilket orsakar kraftig och ohälsosam rökutveckling.

Vid 18.30 tiden på fredagskvällen är branden inte under kontroll.

–Branden är inte under kontroll och har spridit sig i byggnadens konstruktion. Det kommer att bli en långdragen insats och vi kommer att vara kvar i flera timmar, säger Johan Nilsson insatsledare på räddningstjänsten.

Larmet kom på fredagseftermiddagen och branden kunde hejdas strax efter räddningstjänsten kom till industrilokalen. Dock är det fortfarande kraftig rökutveckling på platsen och rökdykare har satts in i arbetet.

Vid strax efter halv fyra på eftermiddagen kom ett viktigt meddelande till allmänheten. Röken är ohälsosam.

Minst tre personer har besökt vårdcentralen i Gislaved på grund av besvär orsakade av röken, enligt Region Jönköpings län. Vårdcentralen har extra öppet till klockan 20 på fredagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista