Gislaved

Huset helt rivet - branden är släckt

1:49 min

Fortfarande på lördagsmorgonen brann det i huset i centrala Gislaved. Under förmiddagen rivs delar av huset så att brandhärdarna kan släckas.

Vid lunchtid på lördagen lämnade räddningstjänsten brandplatsen helt, och betraktade branden som släckt.

Huset som var i tre våningar har varit en butik för skumplastprodukter, och branden som upptäcktes av personer som gick förbi byggnaden vid halv tretiden på fredagseftermiddagen, blev besvärlig att släcka. Dessutom spred sig farlig rök över centrala Gislaved, och flera butiker fick slå igen. Först på fredagskvällen var branden under kontroll.

På lördagsmorgonen brann det i trossbotten på flera våningsplan, och räddningstjänsten kan inte gå in i huset eftersom det är för farligt, delar av taket har fallit in. Under lördagsförmiddagen rev en grävmaskiner delar av byggnaden så att räddningstjänsten kommer åt att släcka.

– Då kan vi släcka utifrån, säger Ricky Boman, yttre befäl.

Hur påverkas allmänheten av rivningen med partiklar och så?

– Det är ändå till det bättre, för då kan vi släcka och få bort röken som är det värsta vid bränder.


Röken har minskat men den som ändå känner av den ska söka hjälp på vårdcentralen. Under fredagskvällen fick fyra personer söka vård, efter att de fått i sig röken.

Ingen person har annars skadats i själva branden. Vad som orsakade branden i skumplastbutiken i Gislaved är oklart. En teknisk undersökning ska göras senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista