Jönköping

Så ska fylleri förhindras på balerna

1:40 min

Förberedelserna för årets balsäsong på Spira i Jönköping är i full gång, och tack vare en rad åtgärder ska det inte bli några fylleslag och avbrutna fester i år.

Sex gymnasiebaler arrangeras med början på fredag och 1290 finklädda elever ska vandra in på den röda mattan utanför kulturhuset Spira i Jönköping.

De senaste åren har balerna kantats av bråk och fylleri, så i år har man vidtagit en rad åtgärder för att förhindra skadegörelse och fylleri, berättar Mia Isaksson som är eventansvarig på Spira.

– Vi säljer ingen alkohol innan klockan 22. Sen stänger vi en timme tidigare, förut har vi stängt klockan två, nu stänger vi klockan ett. Vi har verkligen minimerat riskerna på alla sätt och vis. Vi minimerar ytan de får vara på, alla mörka utrymmen ljussätter vi, vi patrullerar runt huset, tar man med sig sprit in får man lämna balen omedelbart, säger Mia Isaksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista