Vetlanda

Långa köer till Folktandvården – vill börja samarbeta med privata kliniker

1:56 min

Det är svårt att hitta tandläkare till Folktandvården i Vetlanda, och man måste samarbeta med andra kliniker i Regionen för att få det att gå ihop.

Bristen på tandläkare har lett till långa köer hos Folktandvården i Vetlanda.

– Det skapar stora utmaningar för oss när det handlar om att räcka till för alla patienter som vi har ett uppdrag att hjälpa. Det blir en oro för hur det ska gå för våra patienter, säger Christer Edlund, klinikchef på Folktandvården i Vetlanda.

Kerstin Gustafsson är verksamhetschef för Folktandvården i de östra delarna av Region Jönköpings län, och hon säger att verksamheten i Vetlanda måste samarbeta med andra kliniker runt om i regionen för att få personalen att räcka till.

– Akuta patienter tar man emot till exempel i Nässjö, och tandläkare från andra kliniker kommer till Vetlanda och jobbar där, säger Kerstin Gustafsson. 

Nu hoppas verksamhetschefen också på ett samarbete med den privata tandvården.

– Jag skulle gärna utöka samarbetet med privattandvården. I Vetlanda finns flera privata kliniker som också behandlar Vetlandaborna och det är en möjlighet att få tandvård någon annanstans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista