Storbråk på Långanässkolan i Eksjö

Vårdpersonal på ungdomsskolan Långanäs i Eksjö fick låsa in sig i ett rum på avdelningen i natt för att skydda sig från sex av de intagna pojkarna sedan de börjat gå bärsärkagång genom lokalerna.
Det var vid tvåtiden i natt som åtta polispatruller kallades till ungdomsskolan sedan den vettskrämda personalen slagit larm. Pojkarna hade tagit sig ut ur sina rum som ligger i en korridor på skolan. De hade även sprayat igen en ruta till korridoren med raklödder för att hindra personalen från att se vad som var på gång. Sedan började de slå sönder inredning och uppträda mycket hotfullt mot personalen. De slog även sönder en ruta på en av dörrarna i ett försök att fly från skolan. När polisen kom till platsen var det upprörd stämning och även översvämning i lokalerna eftersom pojkarna även slagit sönder ett rör. När polisen visade sig lugnade pojkarna snabbt ned sig och kunde sedan låsas in var för sig. Ingen kom till skada men flera av pojkarna är misstänkta för skadegörelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".