Gränna

Stök och trakasserier på Ribbaskolan: "Fullständigt oacceptabelt"

1:59 min

Trakasserier och kränkningar har präglat det senaste läsåret i en årskurs på Ribbaskolan i Gränna. Till och med städpersonal har fått utstå kränkningar.

Louise är mamma till en elev som går i årskursen på skolan och som nu fått nog.

– Det är väldigt mycket stökigheter med trakasserier och mobbing på olika plan, berättar hon.

I kommentarerna till ett facebookinlägg om situationen får hon medhåll av flera föräldrar och så sent som för en månad sen skickades ett mail ut till föräldrarna från skolan om att städpersonal också blivit utsatta när de städar i lokalerna där klasserna för årskursen uppehåller sig på skolan.

Enligt mailet som P4 Jönköping tagit del av har man fått höra kommentarer som "du måste haft pissiga betyg i skolan eftersom det enda du duger till är att städa". Elever ska också sökt ögonkontakt med städare för att sedan demonstrativt släppt skräp på golvet framför ögonen på dem. Dessutom har flera vikarier som undervisat i årskursen under våren vittnat om att några elever varit stökiga och hotfulla i klasserna.

– Jag blir jättearg för nånstans måste vi lära oss att respektera varandra och vi vuxna måste reagera för det här är inte okej nånstans, säger Louise.

– Vi känner till situationen och tar den på största allvar, säger David Norrfjärd som är grundskolechef i Jönköpings kommun.

– När det uppstår situationer som den här får man upprätta en handlingsplan och ha tätare kontakt med berörda parter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista