Norrahammar

Räddningsdykare på olycksplatsen en timme efter larm

1:43 min

En pojke avled under torsdagskvällen på Åsabadet i Norrahammar. Räddningsdykare fick plockas in från Borås och var på plats en dryg timme efter larmet kom in.

Vid åttatiden på torsdagskvällen avled en pojke i lågstadieåldern efter en drunkningsolycka vid Åsabadet i Norrahammar. Larmet om en eventuell drunkning kom in vid 17-tiden, då någon ska ha upptäckt att pojken fattades.

Man började då söka i sjön med ytbärgare utan resultat. En timme senare kunde man börja sökandet med räddningsdykare från Borås, en resurs som inte finns i Jönköpings län.

– Det är ett val som räddningstjänsten i Sverige har gjort sen en lång tid, om man ska ha dykare eller inte. Olika räddningstjänster har specialiserat sig för att utföra detta uppdrag som är ganska personalkompetens krävande att underhålla, säger Gustav Hultegård, inre befäl på Räddningstjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista