Olyckan vid Åsabadet

Claes räddade en av pojkarna vid Åsabadet

2:00 min

En pojke drunknade efter att ha hamnat under vattnet i Åsabadet på torsdagen, men en annan pojke från samma sällskap kunde räddas av Claes Tovetjärn i samband med händelsen.

Vid badolyckan i Norrahammar på torsdagen spelade Claes Tovetjärn från Halland en viktig roll då han drog upp en annat barn i samband med olyckstillfället.

– Jag var på plats med mina två barn när jag ser en pojke nedanför hopptornet som håller på att drunkna, säger Claes Tovetjärn.

Claes springer fram och drar upp pojken som hostar och tackar för hjälpen. och går sedan tillbaka till sitt sällskap. När allt verkar lugnt ser Claes mannen i sällskapet vars barn han precis dragit upp ur vattnet går på bryggan och letar efter någon.

– Då tar jag personuppgifter på vem han letar efter och ropar ut att det är ett försvunnet barn och vi behöver folk som letar, säger Claes Tovetjärn.

Då slöt hela badplatsen upp för att hjälpa till att leta.

– Det jag såg och är glad för är att väldigt många engagerade sig i att leta, säger Claes Tovetjärn.

Vad har det här väckt för tankar hos dig?

– Jag är glad att jag såg den första pojken. Det är tråkigt att jag inte förstod snabbt nog att det fattades en pojke till, säger Claes Tovetjärn.

Pojken som avled är från en ort utanför länet men var igår hos en familj från Jönköpings kommun. Dom anhöriga får stöd från kommunens krisgrupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista