Provresultatet visar: Mannen blev inte metanolförgiftad

1:09 min

Mannen i 35-årsåldern som tidigare misstänktes ha blivit förgiftad av metanol var inte det. Det visar dom slutgiltiga provsvaren från Länssjukhuset Ryhov.

Mannen var i själva verket alkoholförgiftad och så berusad att han blivit medvetslös. Därmed avskrivs brottsmisstanken om vållande till kroppsskada och brott mot alkohollagen.

Det slutgiltiga provsvaret från sjukhuset som polisen tagit del av visade sig inte innehålla metanol, alltså träsprit, vilket det första provsvaret indikerade på. Träsprit är kraftigt giftigt och kan leda till förgiftning redan vid små mängder.

Mannen hade varit på en svensexa och kom in medvetslös till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping på fredagsförmiddagen och sjukhuset kontaktade polisen strax efter 11-tiden på fredagen.

Detta efter att ha sett metanol i blodet på mannen. Polisen gick då ut och varnade de som befunnit sig på samma fest som mannen och som druckit av alkoholen där, uppskattningsvis 50 till 60 personer. Men när det slutgiltiga provet kom idag visade det sig alltså att mannen inte blivit förgiftad av träsprit och att det istället rörde sig om alkoholförgiftning. Nu läggs utredningen om brott ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista