Misstänkta för att ha skändat Turkiets flagga.

Misstänkt flaggskändare hemma i Nässjö

Igår kom Adam Trymell, den 18-åriga Näsjöbon som suttit häktad i Turkiet, hem till Sverige. Adam Trymell anklagades för att ha skändat Turkiets flagga.

Adam Trymell berättar för nyheterna att han blev misshandlad av turkisk polis och av medfångar i häktet. Han förnekar dock att han eller kompisen hade för avsikt att skända Turkiet eller dess flagga.

Enligt Adams berättelse fick de två nässjöpojkarna alltså stryk av Turkisk polis, detta trots att de inte gjorde något motstånd. Adam berättar vidare att de sedan fördes till ett sjukhus där de fick genomgå en kroppsundersökning. Senare fick de reda på att de misstänktes för terrorism och att polisen vill se om de hade några tatueringar som avslöjade vilken organisation de tillhörde.

Efter undersökningen fördes de under hård polisiär bevakning till polishuset i Alanya. Där fick de sova över i en väntsal och enligt både Adam och Erik fick de inte ringa några samtal.

Dagen därpå släptes Erik, eftersom han bara är sjutton år, samtidigt som en domare beslutade att Adam skulle häktas.

Reporter Pablo Dalence

pablo.dalence@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".