Småland

Tandläkare misstänks ha langat narkotika till unga män

1:15 min

En tandläkare som tidigare jobbat i Jönköpings län misstänks nu ha langat narkotika till unga män i Småland, efter larm från flera apotek.

Tandläkaren har bland annat varit verksam vid den hårt kritiserade, och nu stängda, tandvårdskliniken 24 Karat i Sävjö, som P4 Jönköping har rapporterat om tidigare.

Nu misstänks tandläkaren ha langat narkotika till unga män, efter att apotek i Växjö slagit larm om hans stora mängd utskrifter av Tramadol.

Under tre månader 2019 har 75 personer hämtat ut nästan 10 000 Tramadoltabletter, som missbrukas allt mer av unga i Sverige, enligt Ivo.

Enligt anmälan som gjorts finns uppgifter om att mannen sedan 2011 varit utvandrad till Italien.

Dessutom har en av männen som hämtat ut tabletter uppgett att han fått receptet i samband med ett tandvårdsbesök på en klinik i Kalmar län, men enligt Ivo var mottaggningen i fråga varit försatt i konkurs under den aktuella perioden. Det är därför oklart om tandläkaren ens träffat sina patienter personligen.

Nu vill Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, dra in tandläkarens behörighet att skriva ut narkotikaklassade preparat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista