Jönköping

Pensionärer kritiska till att flera busshållplatser försvinner

1:32 min

Beslutet upprör bland annat pensionärsföreningen PRO. Speciellt eftersom priset på busskort sänkts för att fler ska åka kollektivt.

Från och med 19 augusti försvinner hållplatsen vid Röde Påle och de vid Katolska kyrkan och Sofiakyrkan i Jönköping. Greger Johansson från pensionärsföreningen PRO är kritisk.

– Pensionärerna har fått det här busskortet för tvåhundra kronor för att kunna utnyttja det. Då är det ett problem när hållplatserna försvinner, säger han.

Anledningen till att hållplatserna försvinner är att resorna ska gå snabbare.

– Det kommer också öka komforten när man ser till färre stopp och starter, säger David Lundberg, trafikplanerare på Länstrafiken.

Greger Johansson menar att det här framför allt är ett problem för äldre människor som har svårt att gå och nu tvingas gå längre än tidigare.

– Att det ska gå snabbare har jag förståelse för, men man måste ju också se till dem som kanske har rullator och så vidare. Man måste ta hänsyn till det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista