Eksjö

Eksjöhäktad fick avslag på asylansökan

1:25 min

En kvinna och två barn fick livshotande skador efter dådet i Eksjö. Nu häktas en man.

Den man som häktats på sannolika skäl misstänkt för tre fall av försök till mord efter händelserna i Eksjö på torsdagen har tidigare fått ett avslag på sin asylansökan.

Redan 2017 fattade Migrationsverket beslut om att avslå hans asylansökan och sedan dess har mannen överklagat ärendet utan att få gehör.

– Det är inget jag kan kommentera utan det är någonting som polisen tittar på, vad han har för status. Det är inget man har hunnit titta på, säger kammaråklagare Frida Noldin.

Det var på torsdagsmorgonen som polisen fick in samtal om att något hänt i Eksjö. Flera patruller kallades till platsen och där hittades en kvinna och två barn med svåra skador.

Mannen jagades efter dådet och han greps senare vid järnvägsstationen i Nässjö och han anhölls senare.

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt mot mannen och han häktas såsom på sannolika skäl misstänkt för tre fall av försök till mord.

– Tingsrätten har, precis som jag, gjort bedömningen att bevisläget är i det skicket att det finns sannolika skäl att det är det är den här mannen, säger kammaråklagare Frida Noldin. Hon säger till P4 Jönköping att det ännu inte har framkommit något motiv.

Frida Noldin bekräftar för P4 Jönköping att kvinnan som skadats och den nu häktade mannen känner varandra, men mannen är inte far till barnen.

Mannen nekar till brott.

De tre skadade opererades akut och skadorna betecknades initialt vara livshotande. Under fredagen meddelade Höglandssjukhuset i Eksjö att läget är fortsatt allvarligt men stabilt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista