Värnamo

Värnamo kommun: Samtalen kommer förändra arbetet

1:56 min

Trygghet och gängkriminalitet var ämnena för det lunchsamtal som polisen och Värnamo kommun höll tillsammans med invånarna.

En av dem som var i tältet vid Åbron i Värnamo under Värnamodagarna och lyssnade var Anna-Lena Brånalt, som själv bor i ett av områdena där det varit flera skjutningar de senaste åren.

– Visst känns det när man går hem på kvällarna att man är mer försiktig. Jag känner mig otrygg, jag vet inte vem som bor där och jag vet inte när det kommer någon emot mig vem det är, säger Anna-Lena Brånalt.

Lunchsamtalet, där tidigare workshops resultat från våren lyftes, och resultaten i sig kommer att bidra till en förändring i arbetet framöver, enligt Värnamo kommun.

– Här får vi ju lyssna till Värnamo kommuns invånare. Vad anser de är otrygga platser? Så får vi rent fysiskt gå dit och titta på de platserna, säger Marcus Skytt, säkerhetssamordnare.

Vad säger du till de invånare som även efter det här samtalet känner sig otrygga, kanske speciellt i de områdena där det har varit skjutningar och så tidigare?

– Samarbetet mellan polis och kommun är jättebra. Det finns en stor tillit oss emellan och tillsammans så är vi starka, säger Marcus Skytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista