Tranås

Fackförbunden: Kommunstyrelsens ordförande bröt mot lagen

1:36 min

Karin Semberg sparkades på felaktiga grunder från sin post som kommundirektör. Det säger Petter Birath på Lärarnas riksförbund, ett av facken som kallade till ett möte under onsdagsmorgonen.

En rad fackförbund i Tranås kallade kommunstyrelsens ordförande Anders Wilander (M) till ett möte på onsdagsmorgonen efter avskedet av kommundirektören Karin Semberg.

För drygt två veckor sedan kom beskedet att Tranås kommundirektör Karin Semberg skulle få sluta med omedelbar verkan. Kommunstyrelsens ordförande Anders Wilander (M) motiverade beslutet med att kommunens svåra ekonomiska läge kräver ett annat ledarskap.

Fackförbunden köper inte den förklaringen och ifrågasätter nu processen. Fackförbunden menar att avskedsprocessen strider mot kommunallagen.

– De enda rimliga förklaringarna som vi fått till oss från källor som är visselblåsare i stadshuset är att man kommit för nära oegentligheter som rör Tranås United som är ett näringslivsbolag i Tranås som kommunen idag direktupphandlar många tjänster med, säger Petter Birath på Lärarnas riksförbund i Tranås, ett av fackförbunden som nu vill ha besked av Anders Wilander.

Mer info kommer.
P4 Jönköping söker kommunledningen i Tranås för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista