Träning

Hon är den enda instruktören för träningsformen pound

1:45 min

Träningsformen där man använder trumpinnar som hjälpmedel heter pound. I Jönköpings län finns det bara en enda instruktör till detta.

– Vi svettas, rockar loss och försöker hitta den där inre rockstjärnan, säger Annelie Honkanen Lundqvist som är instruktör.

Puond har funnits i USA länge och den är stor i resten av Europa men även i Asien. Men varför den inte har tagit fart i Sverige vet inte Annelie.

Träningsformen har funnits sedan 2011 och kommer ifrån två tjejer som spelar trummor men en gång inte hade någon stans att sitta. Då fick dem stå upp och spela och märkte då att man skulle kunna utveckla det till en träningsform.

– Det är inte så stort i hela länet. Jag är den enda instruktören och har varit sedan 2016. Men sedan januari i år har utbildningen kommit till Sverige så nu finns det fler instruktörer lite norr om oss också, berättar Annelie Honkanen Lundqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista