Tranås

Anders Wilander svarar på kritiken från fackförbunden

1:53 min

Kommunstyrelsens ordförande Anders Wilander (M) i Tranås bröt mot kommunlagen när han sparkade kommundirektör Karin Semberg menar flera fackförbund. Det stämmer inte menar Anders Wilander.

Tranås kommundirektör Karin Semberg sparkades från sin post på felaktiga grunder menar flera fackförbund. Det håller inte kommunstyrelsens ordförande Anders Wilander (M) inte med om som säger att det finns flera anledningar till hennes avsked.

– Det finns massa orsaker till det som jag inte tänker gå in på. Men det är ett beslut som är taget från politiskt håll. Det fanns ett enigt arbetsutskott bakom beslutet, säger han.

Enligt uppgifter till P4 Jönköping hade du ett möte med politiker först efter att du hade sparkat henne.

– Nej det stämmer inte. Vi har haft ett kommunstyrelsemöte efter verkställandet, det är riktigt, säger Anders Wilander.

Facket menar att Karin Semberg gjort en rapport om Tranås United där hennes uppfattningar skiljer sig från Anders Wilander när det kommer till hur upphandlingar ska hanteras. Facket menar att det finns en möjlighet att dessa meningsskiljaktigheter kan vara grunden till Karin Sembergs avsked.

– Det är definitivt inte den frågan som avgör om man har kvar eller inte har kvar en kommundirektör, säger Anders Wilander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista