Ovanlig fråga avgörs i Mullsjö

Frågan om ansvarsfrihet för omvårdnadsnämnden i Mullsjö avgörs i kväll. Och det är mycket ovanligt att nämnder i kommuner nekas ansvarsfrihet. Det säger jurister på Svenska kommunförbundet.
I kväll avgör Mullsjö kommunfullmäktige om man ska gå på revisorernas förslag och neka omvårdnadsnämnden ansvarsfrihet. Svenska kommunförbundets siffror visar att revisorerna i sex-sju av landets 289 kommuner varje år föreslår att olika nämnder INTE ska beviljas ansvarsfrihet. Men det är kommunfullmäktige som tar det avgörande beslutet och bara en till två gånger per år beslutar kommunfullmäktige att neka nämnden ansvarsfrihet. Det som händer i Mullsjö just nu - att omvårdnadsnämnden riskerar att alla få lämna sina poster - är alltså mycket ovanligt. Nämnden har dragit över sin budget med sju miljoner, vilket motsvarar nästan hela underskottet i Mullsjö kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".