Seminarium om jämställdhet

Det behövs fler kvinnliga chefer och fler kvinnor som startar företag. Det var ett av budskapen när ett seminarium om jämställdhet hölls i Jönköping idag
Folkpartiets utredare Tobias Krantz var en av gästerna på ett seminarium som Nätet - Regionalt kvinnligt Resurscentrum höll på Elmia i Jönköping idag. Han säger till nyheterna att han tror att löneskillnaderna skulle kunna lösas genom att man lägger ut mer av vård, skola och omsorg på entreprenad. - Där finns kvinnorna och de måste få möjlighet att leda och driva egna företag i den bransch som idag till största delen drivs i offentlig regi, säger Krantz. Nyheterna har tidigare berättat att löneskillnaderna är stora inte minst i Landstinget - där tjänar en kvinna i snitt bara 67% av vad en man tjänar. Folkpartiet är inte längre med i samstyret i Landstinget med (s) och (c), men Tobias Krantz medger ändå att de har en del i ansvaret för att det ser så illa ut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".