Nattlig omröstning räddade Mullsjöpolitiker

Den hårt kritiserade omvårdnadsnämnden i Mullsjö får sitta kvar. Med knapp marginal beslutade fullmäktige i natt att ge sitt fortsatta förtroende för nämndens politiker, trots stora brister inom socialförvaltningen.
Det var med en liten marginal som kommunfullmäktige i Mullsjö efter fyra timmars debatt vid halv ett tiden i natt beslutade att ge politkikerna i omvårdnadsnämnden ansvarsfrihet. Kommunrevisionen ville att nämnden skulle avgå eftersom man misskött ekonomin, haft en dålig ledning, inte rapporterat underskott och tillåtit förvaltningen att förfalla. Omvårdnadsnämdens ledamöter försvarade sig och menade att man gjort så gott man kunnat. Debatten var stundtals mycket känsloladdad och det handlade egentligen om vilka fullmäktige skulle tro på. Revisionen eller omvårdnadsnämnden. Men det blev nu revisionen som förlorade med röstsiffrorna 17 mot 12. Omvårdnadsnämnden får visserligen en rejäl knäpp på näsan av fullmäktige men de får alltså sitta kvar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".