Anvegård tvåmålsskytt i årets sista landskamp

1:22 min

Sverige låg under med 3-0 mot regerande världsmästaren USA. Då klev Anna Anvegård från Bredaryd in i matchen, gjorde två mål och gav de svenska fotbollsdamerna ett helt okej avslut på landslagsåret.

– Så som vi spelar i andra halvlek, och till viss del under första halvlek, vi känner ändå att vi hänger med och kan mäta oss med USA. Och det är jätteviktigt för självförtroendet, säger Anvegård efter 3-2-förlusten.

22-åringen blev inbytt i den andra halvleken i årets sista landskamp och visade direkt varför hon blev damallsvensk skyttedrottning genom att göra två mål inom loppet av fyra minuter.

– Jättekul att göra mål. Vid första målet är det Bennison som lägger en väldigt bra chip till Nathalie Björn och så var det bara att sätta dit den, säger Anvegård till Radiosporten.

Den 17-åriga talangen Hanna Bennison blev inbytt med knappa halvtimmen kvar och fick därmed göra A-landslagsdebut.

– Det var helt fantastiskt, en magisk känsla. Det har varit en dröm sedan jag var liten, så det kändes hur kul som helst, säger Bennison till Radiosporten.

Även Emma Kullberg gjorde landslagsdebut och fick förtroendet från start när flera av de namnstarka mittbackarna saknades.