Foto: Patrick Sörquist/PrB

Stora skillnader på bensinpriset i länet

Bensinen är betydligt dyrare i Värnamo än i jönköpingsområdet. Det skiljer upp till 1 krona och 50 öre per liter, visar Nyheternas prisjämförelse på nära 80 bensinmackar i länet.

Bor du i Värnamo eller däromkring och är på väg genom Jönköping så kan det vara idé att stanna till vid en mack och fylla upp. Mackarna i Värnamo är nämligen upp till 1 krona och 50 öre dyrare per liter 95-oktanig bensin än Jönköping. Av de 20 dyraste mackarna i vår undersökning ligger 16 i Värnamo, Gislaved, Bredaryd eller Gnosjö. I Värnamo hade de flesta mackarna igår förmiddag ett pris på 11,32 och av de tio dyraste mackarna så är sex Preemstationer.

Billigaste mackarna är Jets stationer i Jönköping med ett literpris på 9,85.

I Jönköping pågår sedan länge ett priskrig på bensin, som vi berättade igår. Men aldrig tidigare har det pågått så länge, säger Per Anders Claesson, föreståndare för en OKQ8-mack i Jönköping

Priskriget i Jönköping drar även med sig priserna i Habo ned. Däremot inte i Mullsjö som ligger mellan 30 och 50 öre dyrrae än Habo.

Mackarna på Höglandet ligger i mellanskiktet. Eksjö ligger några öre över Nässjö i snitt med priser strax över 11 kronor.

Men det här med bensinpriser kan ändras snabbt och nya priskrig kan snabbt blossa upp

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".