Jönköpingsbo hade 23 kilo amfetamin i bilen

En 60-årig man från Jönköping åtalades i dag vid tingsrätten i Helsinborg och mannen misstänks för att vara inblandad i en stor narkotikahärva.

Den 60-årige jönköpingsbon hade inte mindre än 23 kilo amfetamin och 3 kilo heroin i sin bil när han åkte fast vid midsommarhelgen. Dessutom fanns nästan 10.000 narkotikaklassade tabletter i hans bagage.

Det var ett anonymt tips som ledde till att tullen och polisen nu kan nysta upp en stor narkotikahärva med förgreningar till Nederländerna. Där pågår en förundersökning mot andra personer som misstänks ingå i ett större nätverk.

Polisutredningen visar att Jönköpingsbon gjort 17 olika resor utomlands med hyrbilar. Polisen misstänker att flera av de resorna har handlat om knarksmuggling, men åtalet idag gäller alltså bara en enda resa.

Tidigare i år dömdes en annan jönköpingsbo och en man från Göteborg till fängelse i två och ett halvt år vardera. De anses ha kopplingar till samma härva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".