Brev om snatteri gav ingen effekt

För att göra föräldrarna i Nässjö uppmärksamma på vad som kan hända om ens barn åker fast för snatteri, skickade polisen i Nässjö förra året ut ett brev som man hoppades skulle minska ungdomssnatterierna. I dag, ganska precis ett år senare, så konstaterar närpolischef Börje Wilsborn att det inte gått lika bra som man hoppats.
- Vi har inte märkt av någon minskning, snarare har fallen ökat något säger Börje Wilsborn till nyheterna. Under förra vintern och våren märkte polisen och handlarna i Nässjö att antalet snattande barn och ungdomar ökade och det var det som fick polisen att skicka ut ett brev till föräldrar som hade barn i åldrarna 10 till 15 år. Syftet var dels att minska antalet snatterier men också att starta ett samtal mellan föräldrar och barn om vad snatterier kan leda till. Enligt Börje Wilsborn har man lyckats så till vida att en diskussion har startats, men antalet snatterier har man alltså inte fått ned. I dag åtalas en 16-årig flicka vid Eksjö Tingsrätt, misstänkt för just snatteri.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista