Stökig natt för polisen i länet

Två män har förts till sjukhus efter att ha slagits i huvudet. Två har anhållits misstänkta för stöld av en bil och en båt. Och det har varit inbrott i Ungdomens hus i Nässjö.

En man hittades misshandlad i en campingstuga utanför Gränna sent igår kväll. Han hade blivit slagen i huvudet och fördes till länssjukhuset Ryhov.

En misstänkt kunde gripas efter att han kört mot färdriktningen på E4:an. Två lastbilschaufförer ställde sig i vägen för hans bil efter att ha hört varningar på radion. När polisen kom till platsen konstaterade de att mannen var märkbart berusad och hade blodiga kläder utan att själv vara skadad. Mannen berättade att han varit i en campingstuga utanför Gränna tidigare på dagen och när polisen kom till stugan hittade de en man med skallskador där.

Vad som hänt i stugan är ännu oklart men just nu pågår förhör med den misstänkte. Ingen av männen kommer ifrån länet. Polisen genomför en teknisk undersökning på platsen under dagen.

Och vid femtiden imorse fick polisen larm om misstänkt skottlossning på Birger Jarlsgatan på Österängen i Jönköping. I själva verket verkar ljuden ha kommit ifrån tre till fyra män som slog på en bil i området med en kofot eller liknande.

En man upptäckte skadegörarna och då gav de sig på honom istället och slog honom i huvudet. Mannen lyckades köra iväg i sin bil och ta sig till närmaste mack och fördes därefter till sjukhus.

Nu vill polisen gärna ha tips från någon som kan ha sett misshandeln eller skadegörelsen på Birger Jarlsgatan i Jönköping.

Dessutom har två personer anhållits misstänkta för att ha stulit en bil och en båt från Skåne. Båten är värd 150 000 kronor och polisen stoppade männen när de körde norrut på E4:an med det här stulna ekipaget.

Och så har det varit inbrott i Ungdomens hus i Nässjö. En man har gripits misstänkt för ett bilinbrott vid ungefär samma tid och polisen tror att han även kan stå bakom inbrottet i Ungdomens hus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".