Rättspsykpatient på rymmen misstänks för knivskärning

En 26-åring på rymmen från rättspsykiatrisk vård misstänks ha varit med om knivbråket i Jönköping i slutet av november, som slutade med att en 16-årig pojke riskerar att bli förlamad.

Mannen häktades idag och han har tidigare dömts för flera grova brott.

Den 26-årige mannen har ett digert brottsligt förflutet. Så sent som i juli i år dömdes han i Göteborg för mordbrand och olovlig körning till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Men enligt väl insatta källor som Nyheterna pratat med var han nu på rymmen från sjukhuset, där han satt för att få sluten vård.

Han har även tidigare domar på sig - bland annat flera narkotikabrott, dopningsbrott, våld mot tjänsteman, olaga hot och brott mot knivlagen.

Även hans yngre kamrater, som är från Boråstrakten och som häktats redan tidigare, har domar på sig. Då handlar det om något mildare brottslighet som narkotikabrott, rattfylleri och egenmäktigt förfarande.

Det var den natten till den 27 november som två grupper hamnade i bråk. Enligt åklagare Anders Brokelind rör det sig inte om något traditionellt gängbråk och det finns heller inget rasistiskt i det. Hur som helst slutade det i alla fall med att den 16-årige pojken knivskars så svårt att han nu riskerar att bli förlamad.

26-åringen nekar till brott, liksom sina två kamrater som tidigare häktats, men medger att de var på platsen den lördagsnatten.

Senast om två veckor ska åklagaren ha väckt åtal mot den 26-årige man som alltså häktades idag i Jönköpings tingsrätt.