Svårare för utsatta att få bostad i Jönköping

Det blir allt svårare för svaga och utsatta grupper att få bostad i Jönköping. Det visar kommunens förslag till bostadsplan de kommande åren.
I det kommunala bostadsförsörjningsprogrammet framgår att invandrare med stora familjer samt missbrukare har svårt att få tag i en bra bostad. Även utvecklingsstörda står i kö för att få en egen bostad. Trenden det senaste decenniet visar också att det är lyxigare och lite större lägenheter i centrala delarna av stan som byggs. Små lägenheter utgör allt mindre del av bostadsbeståndet och det gör att pensionärer, separerade par, nya par och studenter därmed får svårare att hitta ett boende som passar dem. Kommunalråd Per Larsson (s) har få konkreta planer på vad man ska göra åt det, men lägger samtidigt ansvar på de privata hyresvärdarna som han tycker borde bygga mer. - Vi måste komma tillrätta med detta annars hämmas kommunens utveckling, säger Per Larsson till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".