Rättegång har inletts om misshandel på High Chaparral

Med start nu på förmiddagen och under tre dagar framåt ska tingsrätten i Värnamo försöka klara ut vad som hände vid ett våldsamt slagsmål på High Chaparral förra sommaren. Fem ungdomar från Karlsborg fick då rejält med stryk av en av västern-showens stuntmän och hans två söner. Och de är nu åtalade för bland annat grov misshandel.

Det är inte bara i västern-showen det går livligt till. Det fick nio unga män från Karlsborg erfara förra sommaren. De hade hyrt stugor på High Chaparral för att festa under en helg, men redan första kvällen blev det bråk. Fem av gästerna slogs blodiga och flera fick så mycket stryk att de blev medvetslösa.

En av västern-showens stuntmän och hans två tonåriga söner pekades ut som huvudmän i det våldsamma slagsmål som utspelades. De greps och satt häktade i ett par veckor misstänkta för grov misshandel. När stuntmannens roll blev känd frick han sparken från High Chaparral.

I dag startade rättegången óch eftersom många, både offer och vittnen, ska höras och dessutom har svårt att minnas på grund av berusning och att det gått så lång tid, behöver tingsrätten tre dagar för att reda ut vad som egentligen hände. Nu under förmiddagen berättade ett av offren om hur stuntmannen satte sej grensle över honom när han låg på marken och sa ”nu ska du få en hälsning från High Chaparral.” Den hälsningen bestod av ett så kraftigt knytnävsslag mitt i ansiktet, att han blev medvetslös.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".