Nytt samarbete mellan Chalmers och Ingenjörshögskolan i Jönköping

Studenter på Ingenjörshögskolan i Jönköping ska nu kunna bygga på sina utbildningar på Chalmers i Göteborg. Ett nytt samarbete mellan skolorna ska höja kvalitén för studenterna, inte bara i Jönköping utan också på den mer välkända skolan Chalmers, där Jan-Eric Sundgren är rektor.

- Jag hoppas att flödet blir större och vi kommer att ha lärare som kommer att röra sig, säger han och han tror inte att det finns någon risk för att Ingenjörshögskolan blir ett ”mini-Chalmers”.

Även studenterna är positiva till möjligheten att läsa delar av sin utbildning i Göteborg.

- Man får ett miljöbyte och får se hur andra skolor funkar. De har ju större bredd på sina utbildningar, så jag tycker att det låter skitbra, säger Therese Håkansson som pluggar till byggnadsingenjör.

- Jag tycker att det är jättebra att man inte är i samma miljö hela tiden. Det betyder jättemycket när man söker jobb för Chalmers har ett stort namn, säger Troskeh Walladbegi som läser byggnadsprogrammet med inriktning mot arkitektur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".