Skattesmäll för Nybergs bil efter konferens i bar

Det stora bilföretaget Nybergs bil i Jönköping har upptaxerats med nästan en halv miljon kronor.

Företaget har bland annat försökt göra avdrag för en rad konferenser utomlands.

Men Skatteverkets granskning satte stopp för avdragen. Och en av alla saker man reagerade mot var att en av konferenserna hölls i en bar, det berättar skatteintendent Jan Olof Petersson för nyheterna. 

Men konferensen i baren på Irland är bara en av en rad saker som Skatteverket reagerade mot när man granskade bilfirmans avdrag. Andra felaktigheter gäller julklappar till kunder, arbetskläder till personalen och fler konferenser utomlands som hade varit billigare i Sverige, enligt Skatteverket.

Skatteverket taxerade upp Nybergs bil med 430 000. 300 000 överklagades av bilföretaget till länsrätten. För på Nybergs så tycker både jurister och vd att avdragen är riktiga.

Men i fortsättningen blir det konferenser i Sverige och inbokade konferensrum. För nyligen kom beslutet från länsrätten - som höll med Skatteverket.

Mats Nyberg, vd på Nybergs bil i Jönköping, säger till nyheterna att man ännu inte bestämt om man ska gå vidare med ärendet till kammarrätten.

Reporter Jessica Sonelius

jessica.sonelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".