Chock i Smålandsstenar efter helgens rån

De fem rånare som i helgen trängde sej in hos en familj i Smålandsstenar är fortfarande på fri fot. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.
Den drabbade familjen mår så dåligt efter det brutala överfallet, att man inte orkar bo kvar i sitt hem, utan har flyttat till en lägenhet. Det var natten till söndagen som fem maskerade och beväpnade män trängde sig in. Familjen - föräldrarna och två tonårsdöttrar - bakbands och misshandlades. Mamman säger till Nyheterna, att rånarna var mycket brutala och hon var helt övertygad om att de tänkte döda hela familjen. Särskilt illa drabbades den 15-åriga dottern, som blev itvingad sprit, blev slagen med kofot och hotades med både pistol och kniv mot strupen. Hon tvingades visa var kassaskåpet fanns. Rånarna hade nog räknat med att komma över pengar från den rörelse som pappan driver, men i kassaskåpet, som rånarna tog med sig, fanns bara några tusen i euro-sedlar. De fem männen talade en blandning av engelska, tyska och franska, men i övrigt har polisen i Värnamo inte mycket att gå efter i jakten. Polisen tror att rånarna har planerat och rekognoscerat i trakten av Smålandsstenar den senaste tiden. Därför vädjar man nu om tips från allmänheten, till exempel om någon lagt märke till utlandsregistrerade bilar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".