Stökig nyårsnatt i länet med flera bränder

Det har varit stökigt på många håll i länet under natten i samband med nyårsfirandet med flera fall av misshandel men också bränder. Inga allvarligare brott har dock rapporterats.

I Taberg hade ett hundratal personer samlats och en man som försökte avstyra ett bråk mellan några personer blev själv nedslagen och misshandlad.

Polisen fick vid 23-tiden larm om att det skulle vara ett gängbråk vid festlokalen Sjöbo i Vaggeryd där en stor mäng ungdomar hade samlats men när patrullen kom till platsen var det ingen som sett till något bråk och resten av kvällen var där lugnt. Polisen fick istället avstyr ett bråk mellan ett tiotal personer i Vetlanda.

Slagsmål var det också i Nässjö, Eksjö, Jönköping och Rydaholm.

En 17-åring greps av polisen i Vättersnäs, misstänkt för att ha misshandlat tre personer.

Totalt greps ett tiotal personer för fylleri.

Dessutom vållade nyårsraketer två bränder i länet under natten. Båda bränderna inträffade strax efter tolvslaget.

En raket hamnade på en balkong på Blåbärsvägen i Värnamo, där det blev en kraftig brand.

Strax efter 12-slaget började det också brinna på en balkong på femte våningen på Havsörnsgatan på Råslätt i Jönköping. Det var en hammock som fattat eld och räddningstjänsten fick ta till maskinstege för att kunna släcka branden.

Inga personer kom till skada vid de här bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".