Misstänkt sexbrottsling friades - åtalas nu igen

För ett par veckor sedan frikändes en pappa från Vaggeryds kommun som åtalats för grova våldtäkter på sin 6-åriga dotter. Men nu anklagas mannen för nya sexbrott - mot en 14-åring.

I videoförhör som spelades upp vid rättegången strax före jul berättade den 6-åriga flickan att pappan vid tre tillfällen pillat henne i underlivet när dom låg i samma säng. Men hon sa också att det såg ut som att han sov alla tre gångerna.

Tingsrätten i Jönköping litade på flickans berättelse och konstaterade, att om pappan sov så var han inte medveten om att han pillat eller också hade 6-åringen inbillat sej allt. Därför frikändes mannen från anklagelserna om grovt sexuellt utnyttjande och grov våldtäkt mot barn enligt den nya sexualbrottslag, som prövades för första gången här i länet.

Pappan försattes på fri fot efter att ha suttit häktad i en och en halv månad. Men i dag kan Nyheterna berätta att mannen misstänks för ytterligare sexbrott.

Strax före rättegången anmäldes han nämligen för att ha tafsat på en 14-årig flicka, som tidigare tidvis bott hos honom. Han kommer nu att åtalas för sexuellt ofredande. Dessutom har chefsåklagare Anders Nyström bestämt sej för att överklaga den friande domen om övergreppen mot den 6-åriga dottern.

Reporter Anders Borg.

anders.borg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".