Bisyssla granskas av landstinget

Efter nyheternas rapportering om aktiebolaget CLC, som drivs av landstingsanställda i sjukhusets lokaler, ska avtalet mellan företaget och landstinget utredas.

Trots att företaget fått finnas i 14 år med godkännande från landstingsledningen säger nu sjukvårdsdirektör K-G Bartoll att det kan finnas tveksamheter.

Landstinget backar nu delvis och har inlett en granskning av det avtal man haft i 14 år med aktiebolaget CLC, det här efter nyheternas rapportering om landstingsanställdas många företag som drivs vid sidan om och inte sällan med stor hjälp av den skattefinansierade verksamheten.

Som vi berättade tidigare i dag driver en grupp anställda på ögonkliniken vid Ryhov företaget CLC, som opererar närsynthet med laser.

Maskinen ägs av företaget och företaget drivs på kvällstid och helger. Dagtid arbetar samma personer åt landstinget, i samma lokaler och med samma utrustning men nu med att hjälpa patienter med andra ögonproblem.

Landstingsanställda kan alltså driva ett vinstdrivande företag vid sidan av och skicka räkningar till sin arbetsgivare.

Men nu ifrågasätts det här även av sjukvårdsdirektör K-G Bartoll.

Företaget har också tvärt emot avtalet med landstinget marknadsfört sitt företag med hjälp av begreppet länsjukhuset Ryhov och haft landstingets nummer på sin hemsida. Något som landstinget nu kräver ändring på omedelbart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".