Polisen lade ner utredning - då ringde polisen

En rad stölder i klädaffärer runt om i länet kan vara på väg att klaras upp.

Två män har gripits i Borås och i en lägenhet hittades märkeskläder som tros komma från inbrott i bland annat Jönköping, Värnamo och från Anita Stenbergs butik City Herrmode i Vetlanda.

Hon blev minst sagt förvånad när polisen ringde henne här om dagen.

- Två timmar efter det att jag fått beskedet från polisen i Eksjö att fallet var nedlagt ringde de från Borås. Det är helt otroligt egentligen, säger Anita Stenberg.

I november drabbades Anitas butik i Vetlanda av inbrott och märkeskläder för 200 000 kronor försvann.

Polisen i Eksjö utredde inbrottet, men beslutade i dagarna att lägga ner förundersökningen eftersom det inte fanns några spaningsuppslag. Samma dag som Anita Stenberg får polisens besked ringer polisen från Borås och berättar om de två gripna männen, som även häktats.

En slags upprättelse för Anita, som drabbats av inbrott tidigare om som nu tvingas sätta upp galler för entren till sin butik.

Även om hon gläds åt att de här tjuvarna nu verkar ha åkt dit har hon svårt att ta ut något för framtiden.

- Det är klart jag är glad för att de har åkt dit, men det kommer säkert att fortsätta med nya varianter fortsättningsvis också.

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".