Nytt priskrig pressar bensinpriset

Just som alla trodde att bensinpriskriget i Jönköping var över - så har det blossat upp igen -med rejält mycket lägre priser.

I dag kan man tanka för två kronor under riktpriset på flera mackar i centrala Jönköping.

Egentligen borde bensinpriserna stiga just nu. I morgon kommer exempelvis Statoil att höja sitt pris med 15 öre litern - till 11:54 för en liter 95 oktanig bensin. Förklaringen är stigande världsmarknadspriser, säger bolaget .

Men det är något som inte märks i Jönköping. Här kan man nu hitta flera mackar där bensinen kostar 9,47. En prisskillnad på två kronor liter.

Och det blir snabbt mycket pengar - Det kan handla om en hundralapp i ren besparping för den som fyller tanken.

I Jönköping är det framförallt de obemannade stationerna som driver på priskriget.

Det handlar om att vinna över kunder från de andra bolagen.

Att vinstmarginalerna är små kan man klara av tack vare att man har stora koncerner och mycket pengar i ryggen - dessutom så skjuter också omsättningen i höjden när bensinpriset rasar och många passar på att fylla tanken.

Och det som för några månader sedan såg ut som en återgång till mer normala rikspriser på bensin - har nu alltså återigen vänt till ett priskrig på bensin - med bilisterna som de främsta vinnarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".