Fd arbetsgivare betalar 360.000 till sparkad kvinna

En kvinna i Nässjö som hösten 2001 blev avskedad från sitt arbete eftersom hon inte ville gå med på stora lönesänkningar får efter förlikning i Arbetsdomstolen drygt 360 000 kronor av sitt företag.

Kvinnan som har god utbildning och bred erfarenhet anställdes redan i mitten på 90-talet på företaget som arbetar inom turistsektorn.

Efter några år tyckte företaget att hon inte skaffade tillräckligt många nya kunder. Hon godtog en lönesänkning. Men när hon senare fick ännu ett förslag på lönesänkning vägrade hon acceptera det. Arbetsgivaren svarade med att avskeda henne med hänvisning till arbetsbrist.

Redan i mars förra året gav Eksjö tingsrätt henne rätt mot arbetsgivaren. Företaget gick vidare till Arbetsdomstolen i hopp om att vinna där. Men under förhandlingen där gjorde parterna igår en överenskommelse som innebär att företaget ska betala kvinnan drygt 360 000 kronor i avgångsvederlag och rättegångskostnader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".