Medlemmarna får fylla ekonomiskt hål

Jönköpings Innebandyklubb är i ekonomisk gungning. Föreningens kassör har lämnat en ekonomisk oreda efter sig och JIK har nu ett ekonomiskt hål att fylla.
Nu får klubbens medlemmar dra sitt strå till stacken, bland annat genom att sälja fler bingolotter.

- Nu har vi fått ett hål i kassan och då vill det till att alla drar sitt strå till stacken säger Magnus Wetterö som är ordförande i JIK.

De sportsliga framgångarna har varit stora den här säsongen för JIK. Laget ligger just nu tvåa i elitserien och intresset kring laget är stort.

Men i morse kunde vi berätta att laget polisanmält sin kassör, som kraftigt misskött sitt uppdrag och lämnat kaos och ett svart hål i föreningens redan ansträngda ekonomi.

På onsdagskvällen informerades medlemmarna och då fick de reda på att det behövs snabba pengar till klubben, något som godtogs av många av lagets 500 medelmmar men inte av alla.

- Det är klart att inte alla gör det. Det vore konstigt om 500 medlemmar ställer sig upp och gör likadant, så fungerar det inte fortsätter Wetterö.

Stora skulder och små inkomster gör alltså att alla nu förväntas ställa upp och dra in pengar. Det kan handla om att sälja bingolotter, att övertala chefen att sponsra eller att locka kompisen till en match.

- Vi måste stå upp och fajtas och ta tag i det här. Det är riktigt viktigt just nu.

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".