Rättpsykiatrisk vård för mordförsök av mamma

Idag kom domen mot den 51-årige man som försökte mörda sin egen mamma på länssjukhuset Ryhov i Jönköping i början av april.
Mannen dömdes idag av Jönköpings tingsrätt till rättspsykriatisk vård med särskild utskrivningsprövning och skadestånd för försök till mord och våld mot tjänsteman. Den andra april ska han har försökt och kväva sin 81-åriga mamma, med hjälp av en kudde när hon vårdades på länssjukhuset Ryhov. Mamman skrek och personal på sjukhuset hörde ångestfyllda rop på hjälp. Detta fick den 51-årige mannen att avbryta försöket att kväva henne. Enligt tingsrätten så var hans motiv till dådet att han ville skona sin mamma från lidande. Förrutom att han dömdes till rättspykriatisk vård ska han betala ett skadestånd på 90000 kronor till sin mamma. Mannen har gjort sig skyldig till flera brott tidigare bl.a. skadegörelse av religösa symboler i kyrkor. Han har även dömts för misshandel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".