Hagaleden stängs av till jul

Ombyggnaden av riksväg 40 vid utfarten från Jönköping till Göteborg går nu in i ett nytt skede. Den tredje april stänger man av Hagaleden som löper parallellt med riksväg 40 för att kunna bygga en trafikplats.

Birger Lindh, som är projektledare på vägverket tror att det kommer att bli bra med den nya genomfarten.
-Med den här ombyggnaden blir det bättre miljö för bullret, högre trafiksäkerhet och bättre framkomlighet, säger han.

Febril aktivitet råder på Haga industriområde i Jönlöping. Trots vinter och kyla fortsätter arbetet med Trafikplats Haga oförtrutet. Tre broar ska byggas; en vid Tabergsån, en som ska ta Gräshagsvägen över riksväg 40 och en söderut mot Vaggeryd.
När bygget är klart 2007 kommer hastigheten i området att kunna höjas från 70 till 90 kilometer i timmen eftersom ingen trafik kommer att korsa riksväg 40. Och för att klara detta måste man alltså stänga av Hagaleden en period från april till december.

Men man öppnar tillfälligt Ploggatan för att boende på Gräshagen ska kunna ta sig till och från riksväg 40. Och Birger Lindh på Vägverket tycker att trafikanterna har varit förstående till vägbygget.

-Vi var ju oroliga eftersom trafiken går rakt igenom arbetsplatsen, men bilisterna har skött sig jättebra, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".