Homosexpastorn lockade många i Värnamo

Det strömmade folk till samtalskvällen i Pingstkyrkan i Värnamo igår. Och kvällens dragplåster var pastor Åke Green från Borgholm

För efter att Högsta domstolen konstaterat att det inte var olagligt av honom att predika om att homosexualitet är cancersvulst på samhällskroppen, så är det många som vill ha med Åke Green i olika sammanhang. Och målet för honom är att förtydliga sig.

-Jag kan behöva förklara en del frågor, och förtydliga vad jag menar, säger han.

Bibeln - en handbok för alla livsfrågor? Även homosexualitet? Det var frågeställningen vid gårdagens samtalskväll i pingstkyrkan.

Och inbjuden som gäst var Åke Green som sommaren 2003 väckte debatt genom att predika om homosexualitet som något sjukligt. Han fälldes för hets mot folkgrupp i tingsrätten, men friades i både hovrätten och Högsta domstolen.

I går var han på plats i Värnamo efter att Studieförbundet Bilda bjudit in honom till en diskussion om livsfrågor som bland annat homosexualitet. Jan Wahlin är konsulent på Bilda, och han säger att man måste kunna titta på Greens åsikter från lite olika håll.
-För att vara ärlig är det nog en del som är lite rädda för vad han ska säga nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista