Muslimska skolan får fortsätta

Den muslimska skolan El Dagveskolan, före detta El Zahraskolan, i Jönköping får fortsätta till hösten. Det beslutade Skolverket på tisdagen efter vårens svidande kritik mot skolans verksamhet.
Skolverket hade i våras inte fått in en rad redovisningar från skolan, både när det gällde ekonomi och undervisning. Kompetensen hos både lärare och rektor var för låg, skolhälsovården fungerade inte och undervisningsmaterialet var för dåligt. Men nu har skolan svarat på kritiken och rättat till bristerna till hösten. Skolverket har fått alla redovsningar man anser sig behöva och därför får skolan fortsatt tillstånd. Men i september kräver Skolverket samtidigt en redovisning av skolans ansvariga över antalet elever och lärare. Hassan Meri, skolans grundare, säger till Nyheterna att man nu tänker fortsätta i höst. - Vi har uppfyllt alla krav och är glada i dag över Skolverkets beslut, säger Hassan Meri.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".